Industriväggar till Sverige mitt i coronapandemin

Mirror Line är ett finskt företag som tillverkar måttanpassade skjutdörrar, industriväggar och garderober, som påbörjade sin export till Sverige i slutet av 2019. På grund av corona kunde företaget inte ta emot besökare i showroomet och de nyanställda i Sverige fick sin utbildning online. Med den kraftigt stigande industriväggs-trenden räddades den svenska satsningen från nedläggning innan den ens hann ta fart.
02.10.2020

”Det här första året hade säkert varit tillräckligt utmanande även utan coronaviruset”, skrattar VD Sinikka Saaranluoma efteråt.

Mirror Line har funnits i över 25 år, och är en finsk tillverkare av skjutdörrar, garderober och rumsavdelare. Kärnan och fokus i deras service är alltid kunden, eftersom alla produkter är måttanpassade enligt kundens önskemål. Mirror Line öppnade sitt showroom i Täby i oktober 2019. Starten var bra, men bara några månader efter öppningen började corona sätta käppar i hjulet. Planerade evenemang måste avbrytas och anställda kunde inte längre utbildas på plats.

”Senast jag besökte Sverige för att utbilda våra anställda i showroomet var i slutet av februari och samtidigt började en ny säljare jobba hos oss. Caroline har utbildats nästan uteslutande via online-möte.”

Glasvägg med svarta ramar

Medarbetarnas välbefinnande är av största vikt för Mirror Line. Även om den finska och svenska praxis mitt i pandemin har skiljt sig kraftigt, höll Täby showroom sina dörrar stängda i nästan tre månader. Alla affärsresor från Finland till Sverige är fortfarande på paus.

”Vi ville inte ta några risker att någon av våra anställda kunde bli smittade. Vi var försiktiga i Finland, så naturligtvis arbetar vi som företag också på samma sätt i Sverige. ”

Glasvägg

Med corona blev olika rumsavdelningslösningar i hem mycket aktuella eftersom mer och mer tid spenderas inomhus. Den enormt populära industriväggen blev högt efterfrågad och den såldes via e-post och telefonkontakt av vår showroomspersonal, även när showroomet var stängt.

”Vi började snabbt erbjuda online-planeringstider till våra kunder och bokade även in privata konsultationer i showroomet. Lyckligtvis är våra produkter en bra lösning till både privata hem och arbetsplatser i dessa coronatider då man behöver tänka om angående öppna kontorslandskap och rumsavdelare i hemmet”.

Showroomet fyller ett år

Det första året i Täby har varit fullt av utmaningar för Mirror Line, men den 9 – 11 oktober firar vi ett år. Mirror Line är glad över att kunna välkomna nya och gamla kunder till showroomet dessa dagar!  Läs mer om evenemanget här >>