Inspiration från Bostadsmässan i Finland

Vi visiterade Bostadsmässan i Finland och det fanns mycket att se! På det här blogginlägget berättar vi mer av inredningstrender som vi hittade.
31.07.2019

Bostadsmässan är Finlands största mässan vid inredning, husbygg och renovering. Mässan organiseras varje sommar i olika orter. Mässan liknar Nybygget, men till skillnad från i Nybygget är alla hus i Bostadsmässan bebodda. Mässan är öppet för en månad och då är det möjligt att kika in alla nybyggda hus och dess inredningen.

Detta år finns Bostadsmässan i Kouvola som ligger i Södra Finland. Vi visiterade mässan genast den öppnade och såg massor av supersnygga grejer där. Vi ville dela lite inspiration även för er alla så samlade vi ihop årets inredningstrender. Hoppas att ni gillar dem lika mycket som oss!

Användning av färger

Det är glädjande att se att i år användas djärva färger och material. Speciellt gröna och blåa nyanser var populära. Det fanns också mycket av mjuka pastellfärger och ljusbeige. Dessa färger kombinerades också fint med svarta detaljer!

Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola

Härlig walk-in closet

I stället för en vanlig garderob hade flera hus en vacker walk-in closet. Lite lyx för vardagen, ja tack!

Walk-in closet Luftig förvaring Klädkammare

Svarta detaljer

Svarta detaljer fungerar särskilt bra när de kombineras med klart glas eller spegel. På den första bilden kombineras den minimalistiska klädhängaren med en stor och rymlig skjutdörrsgarderob.

Hall garderob med svarta ramar Bostadsmässan Kouvola Spegel med svarta ramar

Naturliga material i sovrummet

Sängkläder i mjuk bomull och ljusa träytor ger harmoni till sovrummen. Flera sovrum hade ett jordnära färgschema. Makramé hantverk hittade vi oväntat i bara ett hus!

Ljusa färger i sovrummet Makramé hantverk Mysigt sovrummet

Djärva tapeter

Förutom textilier är den växande användningen av färger alltmer synlig på väggarna! Det fanns flera fantastiska fototapeter och andra vackra tapeter med grafiska mönster speciellt i mörkare nyanser, som ytterligare accentuerar mönstret.

Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola

Bonus

#trashdesign, det fanns även ett hus på mässan som utnyttjade återvinning och återanvändning i de flesta av sina möbler.

Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola

Pampasgräs i interiören, några noggrant övervägande detaljer och harmoniska färger <3

Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola Bostadsmässan Kouvola

Här har vi några inredningstrender från Finland! Vilken var din favorit? Om du vill visitera Bostadsmässan själv är den öppet till den 11 Augusti.

Tidigare i år har vi skrivit ett blogginlägg där vi listade årets inredningstrender från Sverige, läs mer här.