Nya färger för 2020

Nytt år och nya färger!
09.01.2020

Beige satin glas

Nyhetsfärger: Natur som inspiration

Ekologiskt tänkande blir allt mer vanligare både i inredning och resten av livet. Företags miljömedvetenhet, skräddarsydda inredningslösningar, återvinning av gamla föremål och renovering styr konsumenters köpbeslut och konsumtionsvanor idag. Varma, mysiga och naturliga färger är nu en del av interiören. Vi vill tillgodose våra kunders önskemål på bästa möjliga sätt och därför har vi letat efter färger och mönster för att matcha dessa nya trender. Vi presenterar de nya färgerna av 2020!

Nya glasfärger

Salviagrön glasSalviagrön

Salviagrönt glas har nyanser av både grått och grönt. Det är en underbar nyhetsfärg som ger harmoni till inredningen och som samtidigt känns modern och tidlös.

Salviagrön inspirerar sig av våt mossa, mystiska och dimmiga Nordiska skogar.

Grönt representerar livet och det är naturens egen lugnande och harmoniska färg. Denna Salvia nyans skapar en mycket lugn och skön atmosfär. Grönt ser vi ofta inom vården p g a av dess lugnande effekt.

Kombinationen av grönt och vitt skapar en fräsch och lugn atmosfär som är perfekt för till exempel sovrum.

Nya färger

Terrakotta rödTerrakotta

En annan fräckare nyhetsfärg är terrakotta glas. Terrakotta är inspirerad av färgen på antika lerkrukor som brändes vid låga temperaturer. Denna tusenåriga färgvärld utstrålar känslor av historisk värdighet och primitiv hantverk. Den röda terrakotta färgen har varit en bekant syn på interiörmässor i många år. Nu är terrakottan även modigare och mer rödaktig än tidigare. En djärv inredare målar en vägg med denna energiska färg, men terrakotta ser också väldigt bra ut som en möbelfärg. Terrakotta passar perfekt med exempelvis mässings- och bronsdetaljer. Terrakotta ger utrymmet värme och elegans även när den är bara en liten del av inredningen.

Svart, ett stilig och tidlös val

Svart satin glas
Svart satin
Natthimmel
Natthimmel

 

Svart är fortfarande den nya svarta! I flera år har försök gjorts att skaka av svart färgens position från tronen som tillhör den, till ingen nytta. Svart passar perfekt till alla färgkombinationer och är därför en enkel färg att inreda med. Svart hittades tillbaka till svensk inredning för några år sedan och har återigen visat att den förtjänar dess plats. Svart är tidöst och ger inredaren flera möjligheter.

 

 

Svart satin är ett strålande exempel på hur olika djup av svart kan erhållas genom att ändra ytstrukturen på glaset. Liksom andra glas med satinytor är svart satin praktiskt och lätt att städa. Fingeravtryck och smuts syns inte så mycket på det som i vanligt glas eller spegel.

Natthimmel glas ser speciellt underbar ut med hjälp av belysning. En svart bas med skimrande guld i bakgrundsfärgen dansar och glittrar när ljusstrålarna träffar dem.

Natthimmel glas ger tittaren intryck av verklig lyx och glitter effekt. Natthimmel glas fungerar bra som en större yta, eller som en liten detalj på skjutdörrar.

Svart glas

Bilden visar natthimmel glas på vänster, svart satin glas på höger

Beige återvänder till inredningen

Beige satin
Beige satin

Vår nyhetsfärg beige satin är ett ljus beige glas med en mjuk satinyta. Beige återvänder till populariteten hos inredningsarkitekter – åtminstone om du tror på internationella trendförutsägelser. Beige är inte nödvändigtvis den enklaste färgen att inreda med. Det bästa resultatet får du genom att kombinera olika nyanser av beige så att en nyans är betydligt mörkare än de andra nyanserna. Detta ger utrymmet också lite kontrast.

Vitt och grått, som länge har varit en favorit i inredning, ger nu plats för en mängd jordnära nyanser av brunt och beige. Autenticitet, värme och grovhet behövs i inredningen efter den vita färgens regeringstid, så det är inte konstigt att bruna nyanser återigen har blivit populära hos inredare. Den bruna färgen ger värme och lugn till interiören. För dig som vill ha en jordnära atmosfär är det bra att använda olika nyanser av brunt och ett sätt att få liv till heminredning.

Beige allrum

Beige ersätter grå toner i inredning och de vita nyanserna återgår till varmare nyanser.

Nya skivfärger

Nyhetsfärger

På bilden är sherwood på vänster, taverna på höger.

De nya vindarna blåser också på materialen. Detta år introducerar vi två nya skivfärger. Naturlighet och värme är just nu rådande trender. Våra nya skivfärger har djärva och levande trämönster och är förfriskande moderna, men andas in gamla, bekanta och säkra känslor.

sherwood

  • Sherwood

Vår nya skiva Sherwood är en ljus och kraftigt mönstrad skivfärg. Den har en ljus yta som ser naturlig, livlig och varm ut. Sherwoods namn är ofta associerat med Robin Hood legenden. Geografiskt finns Sherwoodskogar i Nottingham och är hem för många olika typer av lövträd. Dessa träslag fungerar som inspiration för vår nya skivfärg. Sherwood skiva finns i vår kollektion som en 16mm-skiva, så att produkten kan användas i skjutdörrar, garderober samt skräddarsydda lådor och vitrinskåp.

taverna

  • Taverna

Taverna möbelskiva framkallar en värdefull och inbjudande miljö. Tavernas trämönstret ger en ny stilig touch till våra mörka skivfärger. För vissa kan tavern vara en bekant färg, för den har använts under de senaste åren till exempel i köksbänkar. Numera, när trämönstret ”får” visas igen i inredning, är tavernaskivan ett utmärkt val.

Nya ramfärger

Twin ramar

Vår TWIN-ram som introducerades förra året får också fler färger. Nu är denna fantastiska ”dubbla ram” också tillgänglig i vitt och svart. I TWIN ramen kan kunden välja mellan 2 mm eller 9 mm bredd i greppyta / handtag. Profildesignen gör att skjutdörren är lätt att öppna och flytta medan den fortfarande har ett modernt utseende.

Nu i tre olika färger, silver, vitt och svart! Denna mångsidiga ram har nu blivit ännu mer mångsidig.

Vill du beställa vår kollektions nyhetsfärger och prova hur de ser ut i ditt hem?

Ljus ändrar alltid lite färg, så det är viktigt att titta på den i belysningen och dagsljuset där den kommer att placeras. Observera att bilderna och färgerna i den här artikeln är så nära originalet som det är tekniskt möjligt. Datorskärmar speglar kanske inte verkligheten, och skärmfunktionerna på din dator eller telefon kan snedvrida färgen.

Nu har du möjlighet att se våra material i lugn och ro av ditt hem. Du kan beställa en låda med provbitar. Den största rymmer 3 st. glas- och spegelbitar, 3 st. ytmaterial för skivor samt 3 st. rammodeller. Det är också möjligt att beställa samma ramar i olika färger.

Vi kompenserar priset (350 SEK) när du gör din beställning.

Beställ provbitar här >>

Nyhets färg salviagrön

På bilden kombineras salviagrönt glas med mattsvarta Classic Mini ramar och klar spegel.