Grannar bygger: Skjutdörrar med svarta ramar till Villa Modern

Grannarna Johanna och Viivi och deras familjer byggde ett snyggt parhus. I denna referens introducerar vi Viivis sida; Villa Modern.
17.12.2020

På Villa Modern har grannar tagits till en helt ny nivå. Här har vi nämligen ett parhus, där ena delen kommer att inredas och bebos av familjens tidigare granne. De startade projektet tillsammans eftersom de ville fortsätta leva som grannar. Två lägenheter har byggts i detta parhus och det här inlägget introducerar den modernare sidan av parhuset. Du kan läsa om den retro sidan av huset här.

Skjutdörrar med svarta ramar

Husets invånare och faciliteter

Viivi Komulainen och Henri Aidanpää har flyttat till Villa Modern med sina två barn. Det är ett kompakt hus med två våningar. Det speciella med huset är att i båda lägenheterna ligger relaxavdelningen på övervåningen med fantastisk utsikt över gården. Från bastun kan man gå direkt ut och ta ett dopp i jacuzzin på balkongen! På övervåningen finns också barnens sovrum, en toalett, en studie och en lounge.

Från nedre våningen hittar man tvättstugan, föräldrars sovrum, toaletter och öppet kök/ vardagsrum. Detta utrymme har också tillgång till en inglasad terrass. Villa Modern är huvudsakligen inredd med naturliga färger och olika gråtoner, med inslag av mer färg på mindre detaljer. Bland annat finns smaragdgröna stolar vid matbordet i köket och en underbart färgstark lampa i vardagsrummet.

Modern inredning

Mirror Lines skjutdörrar med svarta ramar

Villa Modern har Mirror Lines skjutdörrar  med svarta ramar i tvättstugan, hallen och sovrummet. Inredningsarkitekt Elina Laukkanen valde tillsammans med familjen skjutdörrar av lämplig färg och modell.
”Jag hade en hel del diskussioner med husägarna om vilken typ av skjutdörrar som är rätt för dem. Mirror Lines kunskaper och service har jag varit väldigt nöjd med. ” – säger Laukkanen.

Tvättstugan har två skjutdörrsenheter. Den mindre delen är ett klassiskt val: två skjutdörrar med klar spegel och en smal svart stålram. Skjutdörrarna i hallen har också samma kombination av svart och spegel.

Skjutdörrar med svarta ramar
Tvättstuga. Två skjutdörrar med mjukstängning. Smal stålram i svart, klar spegel. Öppningens storlek B. 1660mm x H. 2575mm. Bredden på skjutdörrarna 845mm. Pris (inkl. mjukstängning): 8503 SEK.

I den större skjutdörrsenheten finns det fyra skjutdörrar. Två av dörrarna är i klar spegel och två är i Grå Ådrad skiva. Detta ger en trevlig variation i utrymmet (6 spegeldörrar kunde redan ha varit för mycket för ett rum), men passar fortfarande med den andra skjutdörrsdelen. Ramprofilen är samma på alla skjutdörrar i rummet. Bakom dessa dörrar hittar man t.ex. en tvättmaskin och torktumlare och en bekväm tvättrör längs vilken tvätt lätt transporteras från övervåningen till nedre våningen. Vilken lyx!

Spegelskjutdörrar i tvättrum
Tvättstuga: Fyra skjutdörrar med mjukstängning. Smal stålram i svart, klar spegel och Grå Ådrad skiva. Öppningens storlek B. 3000mm x H. 2570mm. Dörrbredd 771mm. Pris (inkl. mjukstängning): 12 056 SEK.

En enhet med tre skjutdörrar byggdes in i föräldrarnas sovrum för att täcka hyllorna. Materialet på dörrarna är en nyhetsfärg för 2020: Salviagrön. Sovrummets mörka lyxiga färgschema i kombination med det ljusa träet fungerar bra och utrymmet är väldigt lugnande.

Skjutdörrar med svarta ramar
Sovrum. Tre skjutdörrar med mjukstängning. Smal stålram i svart, Salviagrön glas. Öppningens storlek B.2970mm x H. 2795mm. Dörrbredd 1009mm. Pris (inkl. mjukstängning): 16 628 SEK.

Kommentarer om samarbete

Invånarna i Villa Modern uppskattar mycket nordiskt entreprenörskap, och detta har också återspeglats i byggprojektet. Det är av den anledningen som Komulainen blev intresserad av Mirror Lines urval. Dessutom påverkade det stora urvalet av materialalternativ och en bra webbplats till familjens val. Den slutliga anledningen till valet av Mirror Line var bemötandet från kundtjänsten.
”Säljaren höll regelbunden kontakt med oss ​​även om det ibland tog ett tag för oss att återkomma i våra svar. Vi kände att hon förstod att vi behövde den processen ” – säger Viivi.

Enligt Komulainens uppfattning har samarbetet med Mirror Line varit ett nöje, eftersom allt har gått från order till installation i tid och känts väldigt professionellt.

”Det bästa exemplet på bra samarbete var när en panikorder för skjutdörrar till sovrummet gjordes. Även om ordern las under en semester hanterades beställningen i rekordhastighet. Jag är så glad över detta, och jag tror inte att många företag skulle ha kunnat att leverera i detta läge. ” Fortsätter Komulainen.

Kontakta oss om ditt hem behöver nya skjutdörrar eller skåp!