Skjutdörrar ger ett lugn till hallen

Modernt, städat intryck och kvalitet var viktiga saker för Iina när hon började renovera sin hall. Referensen beskriver varför Iinas val av skjutdörrar blev Mirror Lines måttanpassade dörrar.
04.09.2020

Skjutdörrar till hallen

Hallen är det första rummet du ser när du kommer hem till någon. Det skapar också ett första intryck av hemmet för besökaren, även om hallen ofta ses som en förvaringsplats och som en passage till andra rum. En funktionell hall är dock viktig för vardagen och vi tycker inte du ska  kompromissa med utseendet på bekostnad av funktionen!

Iina Mattila upplevde att hennes hall fungerade bra i hennes radhus, men utseendet låg inte på samma nivå som resten av huset. Hon hade inte planer på att byta ut garderoben vid den här tidpunkten, men däremot att införskaffa skjutdörrar framför den låg högst upp på listan. Att installera skjutdörrar framför en gammal garderob gör mycket för utseendet, då jackorna och skor döljs, upplever man det mindre stökigt för ögat. Från före-efter bilden nedan kan du tydligt se hur Iinas hall blev mycket modernare, avskalat och rent. Att ersätta gångjärnsdörrar med skjutdörrar är också ett snabbt och prisvärt sätt att uppdatera utseendet på hallen!

Skjutdörrar hall

Skjutdörrar i hallen ger modern kontrast till inredningen

Tidigare hade Iinas hall en klädstång för jackor och skåp ovanför med synlig skohylla under. Iina upplevde alltid sin hall stökig, då yttekläder och skor var synliga för alla. Iina ville ha kontraster till den nya hallen, så hennes val blev svarta skjutdörrar som går från golv till tak. Den ena skjutdörren är i Svart WL- skiva och den andra är en spegeldörr. Ramprofilen till dörrarna blev tunn och smäcker för att undvika ett alltför tungt intryck. ”Färgpaletten i vårt hem består av naturliga toner. Jag visste genast att jag ville ha svarta skjutdörrar i hallen som en kontrast till resten av lägenhetens färgschema. ” – tänker Iina.

Skjutdörrar till hallen

Nordisk tillverkning och kvalitet

Målet med renoveringen av hallen var ett snyggt, modernt och städat intryck. När det gäller frågor angående skjutdörrarna bestämde sig Iina för att lita på Mirror Line, då företaget redan var bekant. ”Jag har länge följt Mirror Line via sociala medier, så det kändes tryggt och säkert att beställa från Mirror Line. Produkternas nordiska karaktär påverkade också köpbeslutet. När det är möjligt stödjer jag mer än gärna nordiska företag, att de även är kvalitétsmedvetna är ett plus.” – säger Iina.

Slutresultatet var precis vad hon hoppades på, för nu känner Iina att hallen i hennes lägenhet ger ett modernt och städat uttryck. Hon upplever även att hallen ser något bredare ut nu, när den faktiskt smalnade ett par centimeter med skjutdörrarna.

”Jag har fått mycket positiv feedback på skjutdörrarna från mina vänner. Definitivt det bästa köpet på länge!”

Behöver din hall förbättras utan att kompromissa med praktiken?

Vi kan tillverka skräddarsydda skjutdörrar och garderober med accessoarer enligt dina önskemål – allt från planering till montering.

  • Accepterade filtyper: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, txt, xls, xlsx.
    Här kan du ladda en skiss på kombinationen som du har planerat eller en bild på dagsläget i rummet.
  • Register- och dataskyddsbeskrivning