FAQ – Ofta ställda frågor

Hur mycket utrymme kräver skjutdörrarnas mekanism?

Djupet för skjutdörrarnas övre skena är 85 mm, den nedre skenan är något smalare. Vid montering framför ett gammalt skåp rekommenderar vi att man lämnar cirka 10 cm utrymme för skjutdörrarna för att få ett litet ”fingerutrymme” mellan skjutdörrarna och hyllorna.

Vilka mått behöver ni för att kunna ge en offert?

För en offert på skjutdörrar behövs endast öppningens exakta innermått: bredd och höjd, som det lönar sig att kontrollera på flera ställen. Dimensioneringen av skjutdörrarna för öppningen och dörrarnas överlappning utförs vanligtvis på fabriken. Kontrollera dock antalet dörrar omsorgsfullt om i din garderob finns utdragbara tillbehör!

Kan den nedre skenan fästas i ett golv med golvvärme?

Den nedre skenan kan vid behov även beställas med dubbelsidig tejpmontering, som är prydlig och hållfast.

I det rum där jag vill ha skjutdörrarna varierar takhöjden med cirka 10 mm. Är detta ett problem när dörrarna når från golv till tak?

Skjutdörrarnas hjul är försedda med en justeringmöjlighet på +/- 10 mm, och dörrarna fungerar bra även om måtten inte är exakta. Skjutdörrarna dimensioneras enligt den genomsnittliga höjden och justeras i monteringsskedet.

Jag skulle vilja ha skjutdörrar på övre våningen men där finns ett snedtak. Lyckas monteringen där?

Det finns en monteringsvinkel av plast för snedtak som kan justeras enligt takets vinkel. Det lönar sig att även beställa en täcklist som monteras framför monteringsvinkeln. Snedtaket finns inte i planeringsverktyg, kontakta oss för offert.

Får man bromsmekanismer till era skjutdörrar?

För våra profiler finns en soft-close mjukstängningsmekanism för dörrens övre kant. Den stänger dörren innan den når skapets kant och stänger den sedan långsamt till slut. Soft-close mekanismen håller även dörrarna något tätare stängda.

Kan jag placera skjutdörrar i ett våtutrymme?

Ramprofilerna av aluminium passar utmärkt även i våtutrymmen och till och med utomhus för olika terrasslösningar.

Kan jag montera skjutdörrar i en gammal skåpstomme?

I allmänhet är djupet för hyllor och gavelskivor den samma i gamla skåp, vilket betyder att skjutdörrarna inte får plats innanför det gamla skåpets stomme. Den enklaste lösningen är att beställa nya gavelskivor för den ena eller båda skåpets gavlar, cirka 10 cm djupare än den gamla stommen och montera skjutdörrarna mellan dessa. (se bilden nedan)

Mätningsanvisningar

Har du några frågor?

Kontakta oss via vårt kontaktformulär så svarar vi på dina frågor

Kontakta oss