Så använder du vårt planeringsverktyg

Behöver du hjälp för att planera den bästa möjliga garderobslösningen med vårt planeringsverktyg? Här kan du läsa igenom våra instruktioner och titta på videon vi har gjort för ditt stöd.
27.03.2020

På vår webbplats hittar du ett 3D-planeringsverktyg som du kan använda för att designa och beställa skjutdörrsgarderober bekvämt från ditt hem. Genom oss kan du skapa din drömgarderob med material, färger och mått som du har själv valt.

Planering av en garderob är lätt och vi hjälper dig i varje steg. Verktyget låter dig enkelt testa funktionaliteten och utseendet på din design, och du ser även priset på lösningen under hela tiden du planerar.

Vi har även gjort en video som visar hur du kan planera din drömgarderob!

Planera din drömgarderob

1. Ange garderobens dimensioner

– Mät på flera punkter

– Ta bort minst 20 mm installationsmån

– Kom ihåg djupet

– Se till att monteringen lyckas i utrymmet

Garderobens dimensioner

När man dimensionerar en garderob är det viktigaste att ta hänsyn till de begränsningar som utrymmet sätter, samt säkerställa att den nödvändiga installationsmånen finns. Om utrymmet är litet och krävande, bör detta förutses i dimensioneringen.

Garderoben tillverkas enligt de dimensioner du har angett i planeringsverktyget. Fabriken tar inte bort installationsmånen. Om garderoben går från golv till tak måste du själv ta bort minst 20mm på höjden. Det gäller samma sak med bredden om garderoben går från vägg till vägg.

Garderobens djup innehåller skjutdörrar. Vi rekommenderar att garderobens djup med vanlig klädstång är > 550 mm.

2. Välj skivan för bakvägg och stommens färg

3. Ange antal dörrar

4. Välj rammodell

Välj din favorit av rammodeller bland 8 olika alternativ. Om du letar efter ett förmånligt alternativ kan du välja våra stålramar, Smal eller Bred. Våra aluminiumramar kombinerar högklassigt utförande med en fjäderlätt funktion, och är därför det ultimata valet för dig som uppskattar kvalitét. Du kan välja mellan 6 olika aluminiumramar: Classic Mini, Classic Maksi, Aalto, Nano, Twin 2 och Twin 9. Ta en titt på vår ramaselektion här!

Soft-close mjukstängning är tillgänglig till alla ramprofiler.

5. Välj dörrmodell och klicka på dörrarna på skärmen för att aktivera dem

Planera din egen skjutdörrsgarderob
Klicka på de gråa dörrarna på skärmen för att aktivera dörrmodellen du har valt

Det finns 7 olika dörrmodeller i vårt planeringsverktyg. Du kan välja om du vill ha en enhetlig yta eller om du vill dela upp dörrarna med spröjs. Det är även möjligt att välja olika material för olika delar. Använd fantasin och designa dörrarna efter din egen smak!

Du kan flytta spröjsen upp och ner genom att klicka på önskad dörrpanel på skärmen. Då visas ett fält där du kan ange det önskade måttet.

6. Välj önskad färg på ramen och dörrpanelerna.

7. Välj mjukstängning om du önskar.

8. Välj antal mellanväggar bland modellerna.

Så planerar du din drömgarderob

9. Dimensionera mellanväggarna.

Det finns flera olika tillbehör i vårt planeringsverktyg som du kan använda för att underlätta din vardag. Verktyget visar endast de som kan monteras i din garderob med avseende på bredd och djup, och tar hänsyn till även placering av skjutdörrarna och hur tillbehören fungerar. Gränserna av skjutdörrana syns som röda streck i planeringen. Det lönar sig ofta att ställa mellanväggarna nära dessa gränser.

Utdragbara korgar, sko- och byxställ finns till följande bredder: 368mm, 468mm, 568mm och 768mm.

Hyllor, klädstänger och lådor kan placeras nästan vart som helst. Den maximala bredden på hyllplan är ca 1000mm. Lådor kan vi bygga i alla bredder mellan 200mm och 1000mm.

Vi rekommenderar att utdragbara tillbehör placeras vid garderobens yttre sidor. Då kan de användas enklast och mest praktiskt.

10. Välj önskade tillbehör och klicka på dem på skärmen för att aktivera dem

Så planerar du din drömgarderob

Placera tillbehör som du önskar i din skjutdörrsgarderob. Tilläggsinformation och bilder på våra tillbehör hittar du här. Vi har också skrivit några blogginlägg om olika tillbehör. Här kan du läsa mer om våra korgar och lådor.

11. Välj inredningens färg

12. Kontrollera och beställ skjutdörrsgarderoben som du själv har planerat!

Du kan också spara din plan i pdf-format och skicka den till info@mirrorline.se för kontrollering innan beställning. Vid problem, kontakta oss via chatt, telefon +4670 2080 580 eller email info@mirrorline.se. Vi hjälper gärna till!

Specialbeställda garderober till utrymmen med snedtak och andra designmässigt mer komplicerade produkter kan du planera tillsammans med vår försäljare på vårt showroom i Täby. Har du mer avancerade projekt du vill utföra är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med planeringen av din drömgarderob. Vi erbjuder även våra kunder möjligheten att boka tid för gratis garderobsplanering med en inredare.

Planera din egen skjutdörrsgarderob

Nu vet du hur är det möjligt att planera din egen skjutdörrsgarderob, så det är dags att förverkliga dina garderobsdrömmar!

Planera din egen skjutdörrsgarderob >>

Du kan även planera bara skjutdörrar med samma anvisningarna!