Företag

Familjeföretag från Österbotten

Mirror Line skjutdörrar och -förvaringslösningar tillverkas med över 25 års erfarenhet i fabriken i Bötom i södra Österbotten. Sedan år 1994 har vi tillverkat alla våra produkter skräddarsydda enligt kundens önskemål och idag är vi en av de största tillverkarna av förvaringssystem i Finland.

En gedigen erfarenhet och våra yrkeskunniga medarbetare gör din dröm till verklighet. Våra moderna fabriksutrymmen och produktionsanordningar som motsvarar dagens behov garanterar att du får produkter som exakt motsvarar din beställning samt en hög kvalitet. En snabb och vänlig kundtjänst är mycket viktigt för oss.

Familjen Saaranluoma

Tragedin blev starten på Mirror Line

I början av nittiotalet fick familjen Saaranluoma i Österbotten se sitt livsverk gå upp i rök när deras bondgård brann ner. Föräldrarna Heikki och Sinikka samt barnen Matti, Tiina och Laura kom undan med blotta förskräckelsen.

– Det var Matti som då var tre år gammal som väckte oss och sa att han inte kunde sova på grund av branden, berättar pappa Heikki.

Med branden försvann även familjens primära inkomstkälla. Även om försäkringen täckte det mesta av skadan var det inte helt lätt att komma på fötter igen. För att dra in pengar till familjen började Heikki att transportera köksskåp och annan heminredning till Estland.

– Där fick jag och även min fru Sinikka upp ögonen för olika produkter. Vi började fundera på om vi inte kunde skapa egna skjutdörrar och förvaringsmöbler. Idén till vårt företag Mirror Line var född!

Bild: Matti Hautalahti