FAQ

Jag skulle vilja ha en dubbeldörr till en dörröppning som är nästan två meter bred, är det möjligt?

Ja, att installera dubbla dörrar går ypperligt. Vid det första beställningssteget behöver du fylla i information om att dörrarna ska användas till samma dörröppning. Vi lägger sedan till utrustning för att ansluta skenorna. Bilden nedan visar ett exempel på hur det kan se ut med två dörrar på samma skena.

Rustikt LOFT Dörr -paret

Hur mycket svänger dörren när den är inte fäst i nedre delen?  

Dörren kan inte svänga eftersom den har så kallade styrstycken. Det färdiga dörrpaketet har ett spår på botten av dörren som håller den på plats. På så vis är dörren stabil vid användning. Vi har tre olika modeller av nedre styrstycken. Vilket val du gör beror på dörrmodell och monteringsplats. Styrstycken levereras tillsammans med dörr- och mekanismpaketen.

Kan jag förkorta skenan?

Ja, det är också möjligt. Vi har kunder som förkortat skenan med en vinkelslip eller en bågfil. Kom ihåg att slipa skenan när du är färdig! Resultatet är stiligt och vi har hört att det är lätt att göra. Skenan måste inte nödvändigtvis kortas – en lång skena kan ge karaktär till helheten och vara en naturlig del av inredningen.

LOFT Dörr i Rödjerök

Passar LOFT som entrédörr på torpet?

Vi rekommenderar inte att använda vår dörr LOFT i utomhusutrymmen då de inte är anpassade för väder och vind. LOFT är designad för användning inomhus där vi kan garantera dess hållbarhet. Trädörren klarar av att få vattendroppar på sig men vi rekommenderar att man undviker att fukta ner den.

Vad innehåller paketet? Ingår skenan också i priset?

Vi har två paket-lösningar. Ett färdigpaket som är ett komplett installationspaket  inklusive dörren, den mattsvarta hjulmekanismen, den nedre skenan med ett styrstycke, förhöjningsbrädet och alla behövliga skruvar och muttrar. Om du redan har din egen dörr, kan du också beställa enbart hjulmekanismen. Läs mer om alternativen i vår webbutik.

Kan dörren fästas på en gipsvägg?

Ja, det är också görbart. Med paketet får du ett förhöjningsbräde som fästes på väggen och där i sin tur den övre skenan fästes på förhöjningsbrädet. Skruvarna ska fästas på träreglar bakom gipsväggen. På detta sätt är hållbarheten tillräcklig. Det är viktigt att vara uppmärksam på väggens belastningsförmåga. Montering sker alltid på eget ansvar. Om du är osäker, fråga en professionell hantverkare om hjälp. Kom också ihåg säkerhetsfaktorerna vid montering.

Har du några frågor?

Vår kundservice svarar gärna på alla dina frågor!

Kontakta oss