5 inredningstrender för 2020

Under året 2020 kommer inredningen omfatta mer och mer naturliga material och färger. Förutom utseendet av dekorationer ägnas också mer uppmärksamhet åt hur produkter tillverkas.
17.01.2020

Den här gången kommer det nya decenniet inte att göra radikala förändringar i inredningsvärlden. Många av årets trender är bekanta från de senaste åren, vilket också delvis återspeglar en attitydförändring. Året 2020s inredningstrender kommer inte att tvinga inredare att möblera om hela sitt hem utan det kräver en mer hållbar och personlig stil. Vi samlade fem inredningstrender som vi tror kommer att växa i popularitet.

1. Olika nyanser av brunt och beige

Inredningstrender
Kombinationen av beige toner gör utrymmet mysigare. Glasdörrarna som visas på bilden ger också en elegant kontrast med sina svarta ramar.

Olika nyanser av brunt och beige fortsätter att vinna popularitet i år. De ger också komfort och värme till interiören. Du bör inte vara rädd för att kombinera olika nyanser av brunt och beige, eftersom användningen av olika färger och material får rummet att se mer intressant ut. Dessa färger kan enkelt läggas till interiören med trämöbler och dekorationer. Du kan också hitta mer inspiration för att kombinera olika nyanser av brunt och beige i vårt tidigare blogginlägg om träfärgade skjutdörrsgarderober.

Bland annat den ljusa finger panelen som visas på bilden är ett elegant sätt att lägga till ljust trä och textur i rummet.

 

 

2. Mjuka linjer

Hemmet är en plats där man ska kunna slappna av i slutet av dagen. Därför är det viktigt att hemmets inredning också stödjer denna idé. Mjukheten och de rundade hörnen ger inredningen en viss lugnhet som inbjuder dig att njuta. Förutom runda former söks också mjukhet genom material- och färgval. Exempelvis linne, bomull, sammet och de tidigare nämnda nyanser av brunt och beige skapar ett varmt och samtidigt fräscht utseende på ditt hem.

Trender: Mjuka linjer

3. Grönska och naturliga färger

Lugnhet och mjukhet syns också i den naturliga inredningsstilen som har blivit ännu mer populär. Förutom träfärger använder vi också andra naturliga färger i våra hem i år. Grönt är en av de mest populära naturfärgerna eftersom det är lätt att kombinera med rummets gröna växter. En färg du lätt kan måla hela rum med, beroende på nyans och kulör. Grönt ser också väldigt bra ut som en möbelfärg. Andra naturinspirerade färger inkluderar mörkblått och senapsgult, som har växt i popularitet.

Skjutdörrar med salviagrönt glas och klar spegel

Bilden visar snygga skjutdörrar som kombinerar mattsvarta Classic Mini-ramar, salviagrönt glas och klar spegel. Salviagrön är en av Mirror Lines nyhetsfärger för 2020.

4. Miljövänlighet

Ekologiskt tänkande blir allt mer vanligare både i inredning och utanför den. Som ett resultat har många gått över till begagnat och återbruk, snarare än att köpa nytt. Det ger ditt hem en personlig touch. Att kombinera gammalt och nytt har verkligen blivit en enorm inredningstrend och känns bra ur miljösynpunkt och för din plånbok

Exempelvis dessa LOFT Dörrar som vi hittar hemma hos vår anställda Matti. De fungerar som ett snyggt blickfång. Den mattsvarta, topphängda mekanismen finns tillgänglig från vår webbutik, men dörrarna byggdes av gamla brädor. Fint resultat, eller hur? Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om andra LOFT dörrar som våra kunder har gjort själva, läs mer här.

LOFT Dörr

5. Personlig stil

Medan vi listar trender för 2020 är det viktigaste att följa din egen stil. Hemmet är en plats där du ska trivas. Personliga detaljer som fotografier eller hobby relaterade objekt skapar ett positivt livligt utseende. Trender är någonting som kan inspirera, men inte följas slaviskt. Vi på Mirror Line har alltid trott att din egen stil är den bästa stilen. Det är därför vi tillverkar alla våra produkter måttanpassat, med många olika material och färg kombinationer

De mönstrade skjutdörrarna som visas på bilden är gjorda med en tapet. Denna personlig lösning ser stiligt ut och hittas inte i alla hem. Håll ögonen öppna för kommande blogginlägg om du vill höra mer om dessa!

Mirror Line showroom

Vad tycker du om årets trender? Är de någonting som skulle passa ditt hem?