Letar du efter spegelskjutdörrar till hallen? 

Har du en hall som ska renoveras? Med skjutdörrar i spegel kan du enkelt få en underbar förändring. Kika på bilder på våra renoveringsobjekt och se skillnaden! 
08.07.2020

Spegelskjutdörrar ger en ny look till hallen 

Spegelskjutdörrar till hallen

Renovering i åtanke? Behöver din tambur ett nytt utseendeVi har pratat i flera blogginlägg om hur hallen lätt glömmas när man inreder ett hem. Hallen är dock det första människor som besöker ditt hem kommer att se, så det är viktigt att den är funktionell. Första intrycket kan endast ges en gång! 

Vi har fått många frågor om vilka alternativ är det bästa för att göra hallen så ljus och praktisk som möjligt. Till exempel genom att skaffa en snygg och behändig skohylla är det lätt att öka förvaringsutrymmet. Ett av skoskåp som vi presenterar är Kopina- hallhylla, som fungerar som en elegant kombination av ett skoställ och ett avlastningsbord. Om skoförvaring redan finns i ditt hem är det en bra idé att fokusera på andra sätt att få ett nytt utseende i hallen. 

Hallen är ofta ett mörkt och fönsterlöst utrymme. Ofta ser hallen ut som en korridor och den inkluderar inte andra funktioner än att lagra ytterkläder. Det finns tre enkla sätt att ge din hall ett nytt utseende 

  • Öka ljusinsläpp i rummet
  • Lägg till förvaringslösningar, dölj röran!
  • Skapa lugn

Skjutdörrar till hallen 

Jackor som hänger på krokar i hallen och en mängd skor på golvet ger inte den bästa bilden av ditt hem. Ett enkelt och bekvämt sätt att lugna hallen är att installera spegelskjutdörrar som går från golv till tak framför en garderob. Spegeldörrar täcker ”kaoset” bakom sig och ger rummet ett mer ordnat utseende. Om man till exempel väljer klar spegel i skjutdörrarna kan flera problem lösas samtidigt. Spegelskjutdörrar ökar utrymmets ljusstyrka avsevärt. 

Spegelskjutdörrar till hallen – Exempel 1. 

Glasskjutdörrar ger ljus till utrymme

 

En typisk korridorliknande hall, med skillnaden att rummet har ett stort fönster som ger naturligt ljus. Hallens ljusstyrka har ökats genom att installera kraftfulla LED-lampor, vilket ger utrymmet bra belysning. Det ljusa materialet i spegelskjutdörrarna och den breda ramen i silver ger utrymmet känslan av rymd och reflekterar belysningen. I hallen är klar spegel också ett mycket funktionellt val till skjutdörrar eftersom det inte behövs en separat spegel. 

Spegelskjutdörrar på bilden bredd 2500 mm x höjd 2500 mm, Pris 8 387 kr. 

Spegelskjutdörrar till hallen – Exempel 2. 

Svart garderob i hallen

 

I detta hem fokuserade vi på stil, funktionalitet och användbarhet. Husets ägare ville ha ett öppet hyllutrymme, separat skoförvaring, en plats där man kan sitta på och eleganta skjutdörrar, som fungerar som ett blickfång. Bakom skjutdörrarna finns många dolda funktioner, till exempel rullskenakorgar, lådor, skoförvaring och ett städskåp. Skjutdörrarna på denna bild är en vacker kombination av svart och snövitt glas samt breda stålramar i sand. 

Spegelskjutdörrar på bilden bredd 2359mm x höjd 2500mm, Pris 12 114 kr. 

Spegelskjutdörrar till hallen – Exempel 3.

Måttanpassad skjutdörrsgarderob

I detta nybygge har hallens behov redan varit med i planeringsstadiet. Utrymmet översvämmas med naturligt ljus, rymd, och luftighet. Den magnifika hallen kröns av en stilren trappa som är luftig och därmed lättar upp utrymmet ytterligare. Det fanns inte längre ett behov av att maximera ljus eller utrymme på denna plats, så det var möjligt att skapa kreativa inredningslösningar. Aalto aluminiumprofil i silver valdes för spegelskjutdörrarna för att få ett mjukt formspråk och för att följa trappräckets runda form. Spegelskjutdörrarna delades upp i tre sektioner med ett bakgrundsmålat glas i de övre och nedre delarna och klar spegel i mitten. 

Spegelskjutdörrar på bilden bredd 3000mm x höjd 2480mm, Pris 16 293 kr. 

Spegelskjutdörrar till hallen – Exempel 4. 

Spegelskjutdörrar i hallen

Vi har presenteradetta hyreshus byggd på 70-talet tidigare som en referens. Problemet med detta hem var alla ovan nämnda sakerna. Mörkt smalt utrymme, inget förvaringsutrymme alls och en elcentral och strömbrytare på väggen. För kunden var detta problemen, men för oss var det saker att lösa. ”Vi kunde ha köpt en billigare garderob, men till exempel ljusrampen skulle jag inte välja bort”, berättar kunden. 

Spegelskjutdörrar på bilden bredd 2400mm x höjd 2484mm, Pris 10 076 kr.  

Spegelskjutdörrar till hallen – Exempel 5. 

Spegelskjutdörrar i hallen

Hallens skjutdörrar behöver inte alltid ha spegel. Detta hem hade tidigare obefintlig förvaring, en kombination av gångjärnsdörrar och ett öppet galgesystem. Helheten var mycket rörigt, och hallen saknade helt de funktioner som behövdes där. Hallens utseende matchade inte heller stilen med resten av lägenheten. Kunden valde snövit bakgrundmålat glas som material för sina skjutdörrar, vilket medförde en blank och reflekterande yta som skapade rymd. Bakgrundmålat glas är också ett utmärkt val för barn- eller djurfamilj. Jämfört med klar spegel har det fördelen att inte visa fingeravtryck så lätt. 

Spegelskjutdörrar på bilden bredd 1400mm x höjd 2450mm, Pris 7 746 kr. 

 

En komplett guide för ditt val av skjutdörrar –
allt från material till montering

Skjutdörrköparens guide

 

I ett vackert hem får sinnet ro. Vad skulle vara ett enklare sätt att förnya hemmets utseende än att skaffa skjutdörrar?  Gå med i E-postlistan för att ladda ner skjutdörrköparens guide gratis. Vi garanterar att det är lätt att skaffa dina drömskjutdörrar med guidens tips och anvisningar. 

I den här guiden berättar vi vilka stegen du behöver ta och vilka saker som är bra att ta hänsyn till i planering. Mätning, valet av skjutdörrsmaterial och -ramar samt behovet av tillbehör är huvudämnena i vår praktiska guide. Den ger praktiska exempel och många professionella tips. 

Vi har samlat det bästa tipsen för beställning av skjutdörrar, så att det är så enkelt som möjligt till dig att beställa! Var så god, gå med i E-postlistan för att få en gratis guide! 

Ladda ner skjutdörrköparens guide