Mirror Line och hållbarhet

28.05.2020

Hos oss på Mirror Line har vi alltid varit medvetna om hur vårt företag påverkar miljön. Kärnan i vår verksamhet är vår önskan att tillverka hållbara skjutdörrar och förvaringssystem som bidrar till kampen mot dagens konsumtionssamhälle. Måttanpassade produkter tenderar att vara ett bättre val också för miljön. Skjutdörrsgarderober av hög kvalitet som är designade för att tillgodose dina behov håller flera årtionden och är därför den ansvarige konsumentens val.

Miljövänliga material

I vår produktion använder vi förstklassiga material som tillverkas med beaktande av föreskrifter och miljöbelastning. Glaset och spegelmaterialet vi använder innehåller inga giftiga komponenter som bly och koppar. Förutom en bättre spegelkvalitet minskar teknologin även miljöpåverkan under produktionen.

Möbelskivan, som vi använder för tillverkning av garderober och skjutdörrar, tillhör emissionsklass M1 av byggmaterial, vilket är det bästa i klassen och står för låga utsläpp.

Mirror Line hållbarhet

I olika stadier av vår produktion satsar vi på ekologiska lösningar, inklusive avfallsminimering och återvinning. Vårt avfallsglas återvinns och används till exempel vid tillverkning av glasull.

För att säkerställa en hög kvalitet, förnyar vi regelbundet våra maskiner. Förutom en god kvalitet möjliggör den nya teknologin en stor hänsyn till miljöproblem och förbättrar ergonomin i arbetet.

Nyckelflagga

Mirror Line hållbarhet

Nyckelflaggan är ett registrerat kollektivmärke. Märket berättar att produkten är tillverkad i Finland och att processen sysselsätter folk i Finland.

Mirror Lines hela sortiment har fått rättighet till Nyckelflagga -märket redan 2014. I över 25 år har våra produkter varit Nordiskt kvalitetsarbete, tillverkat med finsk yrkesskicklighet.

Vi är stolta över att tillverka våra produkter i Finland av finska material. Det minimerar också farliga utsläpp när alla varor är närproducerade. Just nu är över 70% av våra material från Finland, och vi arbetar med att utöka detta i framtiden.

Hållbarhet och materialval

Vi har nyligen presenterat våra nya stålramar som tillverkas i Finland. Hållbarhet och produktion i Norden har haft en viktig roll i urvalet av de nya materialen.

Mirror Line nyckelflagga

” För oss på Mirror Line har Nordiska material och design alltid varit en viktig faktor och en av hörnstenarna i vår verksamhet. Förutom Nordisk kvalitet vill vi att konsumenterna ska kunna lita på att vårt företag också ansvarar för hållbarhet och investerar i våra medarbetares välbefinnande. ” Säger VD Sinikka Saaranluoma.

Värderingar av Nordiska material och Nordiskt arbete har fått mer uppmärksamhet och intresse under den nuvarande situationen. Många har vaknat upp till vikten av att stödja företagare. Vi har nu tagit nya steg för att investera ännu mer i Norden.

” I början av 2020 uppdaterade vi vår strategi för att inkludera leverantörskvalitetsövervakning på ett nytt sätt. Ett kriterium vi ville uppfylla är närheten till materialval från Norden. På detta sätt kan vi som företag stödja också andra nordiska tillverkare.”

Hållbarhet är viktigt för oss, men också välmående för våra anställda. Som företag ser vi till att varje person i vår värdekedja betalas ordentligt och att de har goda arbetsvillkor. Detta gör vår arbetsplats attraktiv och våra medarbetare nöjda.

När du nu har bekantat dig med våra tankar kring hållbarhet, kan du även läsa varför vi som företag är ett bra val av tillverkare av just dina skjutdörrar och förvaringssystem.