Planera ett perfekt städskåp

Städning är kanske inte allas favorit syssla, men det kan göras lite lättare med bra utrustning och ett fungerande förvaringssystem för rengöringsmaterial. När du planerar ett städskåp är det värt att ta hänsyn till praktiska möjligheter och säkerhetsfrågor. Läs mer för tips om planering!
23.07.2020

Planera ett perfekt städskåp

Hur börjar jag planeringen av ett städskåp?

Börja med att tänka på vilka saker som är viktiga för dig.

Den första viktigaste aspekten är städskåpets optimala placering. Du vill troligtvis inte visa städprylarna för gästerna. Den optimala placeringen är där skåpets innehåll inte är det första man ser och att det inte heller är i vägen. Bra platser är till exempel i hallskåpet eller i mittsektionen av en skjutdörrsgarderob. Vi vill undvika att städskåpet är det första som syns när dörren öppnas.

Därefter är det bra att lista vad som måste förvaras i städskåpet. Kanske en strykbräda, en mopp, trasor, rengöringsmedel, en dammsugare? Vad annat? Ofta döljer städskåpet en enorm mängd saker inuti. Placera bara de grejer som du regelbundet behöver i städskåpet. Så undviker du kaoset på insidan av skåpet.

Det är viktigt att ta hänsyn till säkerhetsfrågor när du placerar saker in i städskåpet. Placera inte tunga saker i den övre delen av skåpet. Toxiska tvättmedel bör placeras på översta hyllan så att de inte av misstag hamnar i händerna på de yngsta i familjen.

Städskåp i tvättrummet

Behändigt och funktionellt städskåp

I drömstädskåpet är ordningen A och O. När alla varor har sin plats är de också lätta att använda. Med funktionella städskåp tillbehör kan du enkelt få mer förvaringsutrymme. Till exempel håller lådor, korgar, krokar och olika typer av ställningar städmaterialet organiserat.

Från Mirror Lines utbud hittar du följande populära städskåpslösningar och tillbehör.

Städskåpsinredning i metall

Städhylla

 

Vår mest populära räddare i städskåpet är vår städskåpsinredning i metall. Den håller dammsugaren med sina slangar på sin plats och gör så att de är lätt att ta in och ut rengöringsmedel, trasor och andra saker. Metallhyllan är väldigt stadig jämfört med plastlösningar och håller sig mycket längre. Krokarna håller sin form och vrider sig inte med tiden. Den praktiska hyllan är också lätt att installera i skåpet efteråt. Pris 728 kronor.

Hyllsystemet har många olika hyllor och krokar där du kan förvara andra städmaterial.

Strykbrädslösningar

En strykbräda är nödvändig, men dess förvaring kan vara en utmaning. En bra lösning kan vara en utdragbar strykbräda vilken kan fästas inne i skåpet och användas bekvämt vid behov. Pris 4368 kronor.

Ett annat alternativ är att installera ett fack för en strykbräda på insidan av städskåpet, vilket görs med en separat skiva.

Strykbrädslösningar

Smarta tillbehör

Smarta tillbehör gör det enkelt att hålla ditt skåp organiserat. Vårt urval inkluderar tillbehör för många behov, såväl som olika sektioner tillverkade av möbelskivor. Detta underlättar sortering av städmaterial och tvättmedelsflaskorna snyggt i sina egna fack.

Kolla in tillbehören till städskåpet eller kontakta oss.