”Att samarbeta med Mirror Line blev en trygg och smidig upplevelse”

Ljusa färger i hemmet hos en barnfamilj - en utmaning eller en möjlighet?
03.04.2020

Förvaringslösningar i kombination med ljusa färger

Den härliga skiljedörren med konst Förvaring i hallen

Vi fick en inbjudan från Tuija och Pasi att komma förbi och se deras härliga nybyggda villa. Mirror Line levererade alla skjutdörrar och förvaringslösningar till deras nya hem, och det var väldigt intressant att se hur huset såg ut när allt var på plats. När man kliver in genom ytterdörren ser man ett härligt utrymme i ljusa färger. I hallen välkomnars man av en fin detalj, det är ett foto på familjemedlemmarnas händer. Ramen på denna skiljedörr är Classic Maxi, som är den bredaste ramprofilen i vårt sortiment. När blicken vandrar vidare från konstverket som gjordes med en glasfilm, ser vi resten av den rymliga och ljusa hallen framför oss.

Förvaring i hallen

En harmonisk och ljus stil fortsätter också i resterande hallen. Romantiska MDF dörrar med ett mönster av ett kryss ger harmoni till utrymmet. Olika skjutdörrar i samma toner kompletterar helheten. -”En modern miljö skulle inte passat in i vårt hem, det är inte vår stil. Ett hem måste spegla ens personlighet och kännas som hemma”, säger Tuija.

Skjutdörrar i hallen

Hallen fortsätter med ett stort skåp med skjutdörrar, vars materialval är i linje med resten av husets inredning. Det långa skåpet med skjutdörrar döljer en stor mängd förvaringsutrymme och måttanpassade lösningar som matchar familjens behov. För att inte göra atmosfären för modern valdes Aalto-ramar för dessa skjutdörrar. Aalto är en rundad och elegant ramprofil som ger ett bra grepp.

De absoluta fördelarna med skjutdörrar av aluminiumprofil jämfört med material i lägre prisklass är stabilitet, hållbarhet och kvalitet. Skjutdörrarna rör sig lätt som en fjäder, dörrarna känns solida och soft-close mjukstängningen gör helheten. I Tuija och Pasis hem är dörrarna i materialval av vita aluminiumramar, White Wood skiva och snövit glas.  ”Snövit glas är förlåtande mot fingeravtryck, som brukar vara uppskattat hos en barnfamilj ”, kommenterar Tuija

Förvaringslösningar i tvättstugan

Tvättstuga

Lösningar för tvättstugan fortsätter i  samma stil som resten av huset. Snövit glas med vita ramar är ett elegant och säkert alternativ. Skiljedörren som leder till badrummet är tillverkad i opalglas. Det släpper in ljuset utan att vara utrymmesbegränsant och isolerande. Ändå ger det lite insynskydd och integritet för utrymmet. I det här utrymmet har två olika aluminiumramar använts: vita Mini-ramar till skjutdörrskåpet och Maksi-ramar till skiljedörren. Skjutdörrskåpet döljer tvättmaskinen, torktumlaren och tvättkorgarna. Skåpet i tvättrummet har också en central-dammsugare, som är nu bekvämt dold men fortfarande lättillgänglig.

Walk-in closet

Dörr till en walk in closet

Tuija trodde att det skulle bli problem med dörren mellan sovrummet på övervåningen och klädkammaren. Rummets snedtak och dörren som öppnars till sovrumssidan utgjorde en utmaning för lösningen. Dörren till garderoben skulle ha “ätit upp” ett enormt område och försämrat garderobens användbarhet.

Skiljedörren med väggmontering valdes som den mest optimala lösning, därmed slog man tre flugor i en smäll.

– Platsen för mellandörren behövde inte flyttas (vilket skulle ha inneburit massor med extra arbete).

– Funktionaliteten i klädkammaren är nu i toppklass.

– Man behöver inte oroa sig för att gångjärnsdörren slår i taket när dörren öppnas.

När planeringen gjordes blev Tuija orolig över vart i klädkammaren spegeln skulle placeras. Det utrymme som spegeln kräver tar dock upp lite av förvaringsutrymmet. Detta blev emellertid inte ett problem, eftersom speglar kan placeras på skiljedörren, vilket också gjordes här.

”Det underlättar nu då jag kan se vad jag klätt på mig,” skrattar Tuija.

Tuija och Pasi valde att samarbeta med Mirror Lines produkter av olika anledningar. Vid planeringsstadiet hjälpte budgeten att fastställa produktval och paret bad naturligtvis om offerter från flera olika företag innan de valde Mirror Line. Mirror Line låg i rätt prisnivå, men det var inte bara priset som avgjorde hela köpbeslutet. Beslutet togs då familjen insåg att Mirror Lines värdegrunder var de samma som familjens, närhet till produktion, miljötänk och hållbarhet.

”Att samarbeta med Mirror Line har gett oss en trygg och fin känsla. Deras kundservice kunde ge oss svar och lösningar på de utmaningar som vårt hus stod. Men för Mirror Line var de varken några problem eller större utmaningar, för dem var dessa utmaningar vardagssaker som utformas till perfekta lösningar.”

 

Vill du också förnya förvaringen i ditt hem? Be om en offert!