Förvaringslösningar för en studiolägenhet

Hur delar man av utrymmet utan att tappa ljuset?
11.06.2020

Förvaringslösningar från Finland: Mångsidighet och konkurrenskraftigt pris som styrkor

Startpunkter för projektet
Startpunkter för projektet

 Vi valde Mirror Line på grund av olika lösningsalternativ och det konkurrenskraftiga priset. När vi jämförde olika levarantörer tyckte vi också om hur Mirror Line lyssnade på våra behov. Vi kände oss trygga i att de kunde ta hand om vårt projekt. De tog fram bra alternativ för både garderoben och rumsavdelaren, vilket underlättade vårt val av material. Det var också ett stort plus att både rumsavdelaren och förvaringslösningen kunde erbjudas i samma lösning”, säger paret. 

Våra kunder Timo och Sanna beskriver detta referensobjekt som en hörnlägenhet i studiostil, byggd på 1930-talet. Storleken på denna fastighet är 50 kvadratmeter och med undantag för tvättstugan är hela lägenheten ett högt och öppet utrymme som får mycket ljus från fyra olika fönster. 

Tidigare var lägenheten utformad för att tillgodose en persons behov, och nu var avsikten att forma den till ett funktionell hem för en familj på tre personer. Det fanns för lite förvaringsutrymme så det var viktigt att utnyttja varje kvadratmeter effektivt. Fokus för dem var att få sovrummet separat från resten av det öppna utrymmet. Detta utan att kompromissa med öppenhet och ljushet. 

Utöver den lilla storleken på lägenheten var de ojämnt, lutande väggarna i det gamla huset och de fasta listerna längs golv och tak, en rejäl utmaning. ”Vi såg det inte som ett särskilt realistiskt alternativ att börja bygga förvaringslösningar i form av färdiga skåp. Vi insåg att vi behövde skräddarsy lösningar. Detta fick oss att vända oss till Mirror Line, ”kommenterade Timo om familjens beslut. 

Rumsavdelaren ger avskildhet till sovrummet

Den svarta rumsavdelaren
Före och efter

Problem i utrymmet löstes enligt kundens önskemål. Sovområdet separerades på ett bra sätt från resten av det öppna utrymmet, med en kombination av en fast glasvägg och en skjutdörr. Den nedre delen av glasväggen gjordes av svart skiva, vilket skapade en önskad visuell barriär på vardagsrumssidan. Tack vare skjutdörren fanns det inget behov att reservera ett eget utrymme för en vanlig dörr. Det medförde att familjen nu har fler alternativa möbleringar av utrymmet. Skjutdörrarna tillverkades med mattsvarta Classic Mini –Aluminiumramar, tidlösa och efterfrågade till våra glasväggar. Hemma hos Mona hittar man exempelvis en härlig rutmönstrad glasvägg, läs mer om detta projekt här. 

Varje tum av den smala gången utnyttjas

Före och efter
Före och efter

Det nya måttanpassade skåpet fyllde upp hela utrymmet från golv till tak, från vägg till vägg. På så sätt kunde familjen utnyttja hela rummet. Skåpslösningen dimensionerades också för tvättmaskinen och torktumlaren, vilket återigen effektiviserade utrymmet. 

Det fanns en mängd utmaningar i rummet, inklusive tvättmaskinens utloppsrör och en rökkanal i hörnet. Framför rökkanalen byggdes en egen stomme, som är mindre i djupet, men dörren framför den är identisk med de andra. När man tittar från utsidan kan man inte gissa vilken typ av lösning som ligger bakom dörrarna. 

Skåpet kompletterades med handtagsfria tryck-och-öppna gångjärnsdörrar. 

En funktionell helhet bakom köpbeslutet

Den svarta rumsavdelaren

”Vi fick hjälp från referensbilderna vi fick och från designerns detaljerade beskrivningar av materialet. Vi fick också se en färdig glasvägg som hjälpte oss att säkerställa adekvat ljudisolering på väggen. Betydelsen av nordiska produkter kan inte underskattas när man talar om ett köpbeslut. Det ökade vårt förtroende för kvaliten och miljön. ” 

Sanna berättar att de också trodde att om installationen inte hade gått i lås på en gång på grund av lutande väggar, så skulle uppföljningen säkert ha hanterats utan problem. Denna gång behövdes dock inga korrigeringar. 

Till ditt hem med en millimeters noggranhet

”Vi har beundrat små detaljer efteråt, till exempel den exakta dimensioneringen av glasväggen i dess öppning. Gränsen mellan taket och väggen är inte rektangulär hos oss, men skjutdörrens toppskena passar den perfekt. Skåpslösningen med den exakta installationen och dörrarna med tryck-och-öppna gångjärn fick skåpet att se ut som en vägg. Vi är mycket nöjda med resultatet. ” 

Processen från planering till montering ska vara okomplicerad och enkel. Också i det här fallet har vi tagit hand om saker från offertbegäran hela vägen till installationen. Mirror Line besökte kunden en gång och kom med förslag till vilka gjorde vi förändringar enligt kundens behov och önskemål via E-post. Båda lösningarna installerades inom en arbetsdag och kundens uppgift var bara att gå in i det färdiga nya hemmet. 

”Vi skulle definitivt rekommendera Mirror Line till våra vänner, bekanta och medarbetare! Vi har märkt att lösningarna talar sitt eget språk effektivt, varje gäst har uppmärksamt dem. ” – berättar Timo och Sanna. 

Vill du också förnya förvaringen i ditt hem eller skaffa rumsavdelaren av dina drömmar? Be om en offert!