Ny villa fullt av funktionella förvaringslösningar

Satus klädkammare, hemmakontor, hall och barnrum behövde funktionella, tidlösa och högkvalitativa förvaringslösningar. Dessa började planeras i god tid under byggfasen. Slutresultatet blev mycket lyckat och passar för husets invånare.
08.05.2020

walk in closet

Satu bor i ett vackert, ljust och modernt hus där renoveringen blev klar i slutet av 2019. I huset bor föräldrar och två små barn. Familjen behövde förvaringslösningar till tre sovrum, klädkammaren, hemmakontoret och hallen.

Satus önskemål var bl.a. bra förvaringslösningar, funktionalitet, skönhet och att så effektivt som möjligt utnyttja utrymmena i hemmet.

Utöver detta önskade familjen förvaringslösningar som håller över tid. Vårt värde av att leverera hållbara möbler till människors älskade hem passade perfekt med Satus åsikter och önskemål.

Hemmets förvaringslösningar började planeras redan i det första designsteget

Förvaringslösningar som levererades till huset har beaktats i god tid vid planeringen tillsammans med byggnadens ritningar. Målet i detta hem var att få några av garderoberna integrerade så att de inte tar onödig plats i rummet. Inbyggda garderober byggdes in i hallen och hemmakontoret och golv-till-tak garderober var önskade i barnrummen.

Satu -”Vi krävde en perfekt passform för garderoberna i barnens rum såväl som de inbyggda garderoberna för att få ut så mycket som möjligt av kvadrameterna. Standardlösningar skulle inte ha uppfyllt våra förväntningar. ”

Kvalitet och mångsidighet avgjorde valet av leverantör

Satu hade begärt offerter från några olika företag.

”Det slutade med att vi valde Mirror Line för att vi var övertygade om produkternas kvalitet. Dessutom var förvaringslösningar anpassningsbara efter våra specifikationer och priset var konkurrenskraftigt. ”

Utformning av den perfekta helheten

Satu var i kontakt med oss redan under byggnadsfasen för mellanväggarna. Tillsammans gick vi igenom utrymmena och gav dem tips t.ex. hur mycket utrymme krävs för att garderober ska integreras.

”Vi hade ett fint samarbete med Mirror Line, men samtidigt kunde de ifrågasätta de planer vi hade gjort. När man utformar förvaringssystem kan en skicklig person påpeka viktiga saker som man kanske inte tänker på alls som lekman. ”, berättar Satu.

Förvaringslösningar i flera olika rum

Stiliga och eleganta skjutdörrar önskades för hallen, och därför valde familjen spegelskjutdörrar med svarta ramar. Skjutdörrarna passar nu perfekt till den svarta ytterdörren de har. Svarta ramar på skjutdörrar är nu mycket trendigt men ändå tidlöst och ett hållbart alternativ. Svarta spröjs ger spegeldörrarna en modern look.

Spegelskjutdörrar med svarta ramar

Garderoben i hemmakontoret är integrerad i väggen på samma sätt som i hallen. I nybyggnation är integration av förvaringslösningar en enkel lösning och väldigt populär. Endast skjutdörrarna är synliga, och resten av garderoben stör inte det harmoniska utseendet. Hemmakontoret är litet, så skjutdörrar som är i linje med väggen ger rummet ett enhetligt utseende. Spegeldörrarna ger också en rymligare känsla till rummet.

förvaringslösningar

Utseendet på garderoberna i barnrummet är minimalistisk. Kombinationen av en spegelskjutdörr och en vit skjutdörr passar mycket fint till detta ändamål.

Förvaringslösningar barnrum

Vid planering av förvaringslösningen av klädkammaren hade Satu följande önskemål: 1. klädstänger 2. utdragbara lådor 3. öppna hyllor. Denna ordning har beaktats vid planering av hennes snygga walk-in closet. Satu önskade lådor i garderoben för att underlätta ordningen av plaggen, minska mängden damm och för att dölja saker. På de öppna hyllor syns väskor och vackra förvaringslådor.

”En låda med glashylla implementerades för smycken, bälten och andra tillbehör. Detta är definitivt en av mina egna favoriter i vårt hem! ”, säger Satu.

walk-in closet

Proffsig hjälp med bra förvaringslösningar mitt i byggfasen

Att designa förvaringslösningar för många utrymmen, samtidigt under pågående byggnation med tusen andra beslut kändes utmanande för Satu.

Under större renoveringar eller byggnationer är det lätt att pressen gör sig påmind om de val och designfel som kan inträffa, vilket skulle påverka användningen av garderoben varje dag. Utöver detta är köp av garderober en stor investering, så man vill naturligtvis ta rätt beslut och få valuta för pengarna.

”Professionell hjälp och smidigt samarbete med Mirror Line underlättade implementeringen. Tips om materialval och inredningslösningar till garderoberna var också otroligt värdefulla för slutresultatet. ”

Framgångsrikt resultat

Satu och hennes familj är mycket nöjda med resultatet. Så här i efterhand kunde vi ha valt fler klädstänger, men annars har förvaringslösningarna fungerat bra i familjens vardag.

Den mest positiva kommentaren jag fått från vänner gäller definitivt hallen. 
Jag gillar själv garderoben där väldigt mycket – den är underbart att passa när man sedan ska vidare in i resten av huset! ”, kommenterar Satu.

I ett stort projekt ökar naturligtvis möjligheten till fel, och även om vi strävar efter perfektion i både design, övervägande av dimensioner och kvalitetskontroll i produktionen, finns den mänskliga faktorn och det kan bli fel. Målet för Mirror Line är att alltid leverera en felfri produkt till våra kunder.

”Jag tror att där det verkligen kan mätas vilka företag som har bra kundfokus, är hur de tar hand om sina reklamationer. Vi gav feedback till Mirror Line om en defekt produkt, som besvarades vänligt och felet korrigerades snabbt”, säger Satu.

Vi uppmuntrar också dig att designa förvaringslösningar för din nya fastighet med hjälp av en av våra professionella garderobsdesigners ! Kontakta oss för både små och stora behov!