Skjutdörrar i glas som rumsavdelare

Med skjutdörrar i glas fick Georges familj det ljusinsläpp och rymd de eftersträvat för sitt hem. Det fanns också en önskan om att skärma av och begränsa utrymmet, vilket de transparenta glasdörrarna verkligen uppfyller.
20.08.2020

Industrivägg

Rumsavdelning: skapa ett rum i rummet 

George och hans familj köpte sin lägenhet 2017. Lägenheten byggdes 1975 och var vid tidpunkten för köpet i sitt ursprungliga skick. Familjen började renovera på vinter och under sommaren var lägenheten nästan färdig. Enligt Georges egna ord är hans familj mycket dynamisk och det var även så de ville genomföra planlösningen. Fyra väggar revs i lägenheten och detta skapade en 100 kvm lägenhet med öppen planlösning och ett litet rum för barn. 

Resultatet av renoveringen blev en rymlig och öppen planlösning, men det fanns fortfarande ett behov för avgränsning av vissa utrymmen. Skjutdörrar i glas valdes som en lämplig lösning för familjen. ”Att avgränsa utrymmen med växter och glasväggar ger också ett djup, som musik för våra öron.” – berättar George. 

Skjutdörrar i glas

Skjutdörrar i glas för rumsavdelning 

George valde Mirror Line´s  produkter på grund av bra kundservice och det konkurrenskraftiga priset. Att få en skiss med offert var också enkelt och det gick snabbt. 

”Jag pratade med en inredare på Mirror Line och fick höra vart jag kunde se en mall av produkterna innan beställning”, säger George. Efter att ha sett de olika design alternativen landade det  skjutdörrar i glas med mattsvarta ramar i industridesign. Ursprungligen hade George idén om en industrivägg i trä. Men han ändrade sig snabbt när han hittade Mirror Lines fina glasdörrar, och George kunde inte hitta några fina glasväggar med ramar i trä för ett bra pris. 

Skjutdörrarna i glas tillverkades med mattsvarta Classic Mini-ramar i klart laminerat säkerhetsglas. Sovrummet är avgränsat meöver 3 meter breda glasdörrar som glider smidigt längs golv- och takskenorna. Priset på alla dörrarna är cirka 24 000 kronor, inklusive mjukstängningen. Mer bilder och information om olika glasväggar, hittar du här. 

En singel dörr för rumsavdelning (bild nedan) på andra sidan av rummet implementerades helt utan en golvskena. Denna skjutdörr är 125 cm bred och den är delad med ett vertikalt spröjs i mitten. Dörren består av åtta glasrutor, var och en limmad på plats och förseglad med gummilisterTack vare den lätta men hållbara aluminiumramen är de bredare dörrarna också enkla att använda och de glider smidigt. Priset för denna breda dörr är cirka 14 500 kr inklusive mjukstängningen. 

Skjutdörrar i glas

Skjutdörrar i glas från en nordisk leverantör 

Georges beslut påverkades starkt av produkternas nordiska ursprung. ”Det faktum att dörrarna är tillverkade i Finland är definitivt ett plus, och jag tycker att det är viktigt,” kommenterar George.  Han tillägger att han vet att kvalitetsprodukter också tillverkas på andra platser, men i Finland har de anställda också bra arbetsvillkor, vilket också är betydelsefullt för honom. 

Installationen gick snabbt och som utlovat. Som betyg för processen och resultatet skulle George ge 10/10. Problemen som uppstod med utrymmet löste montörerna snabbt och bra till ett lågt installations pris.  

George rekommenderar Mirror Lines skjutdörrar i glas även till andra. Dörrarna har väckt stort intresse och beundran när George la upp bilder på sitt Instagram-konto. 

Är du intresserad av skjutdörrar i glas eller vill du ha en fast glasvägg i ditt hem?  

Få erbjudandet här!